Stressz kezelés

Stressz, szorongás, pánikroham, depresszió (60 perc)

Magán légzés tréning online, otthonod kényelmében.
Kiváló választás azok számára, akik eredményesen kezelnék és csökkentenék a stresszt, illetve szorongás, pánikroham és depresszió esetén keresnek kiegészítő megoldást.

A krónikus hiperventillációnak „köszönhetően” általános stressz szintünk magasabb, illetve nehezebben is toleráljuk az állandóan jelen lévő-, illetve váratlanul ért nehézségek. Ebben az állapotban a szorongás, pánikroham, valamint a depresszió is gyakrabban megjelenik, ugyanis a rendszertelen-, túlzott mértékű légzés izgatottá teszi az agyat, és lecsökkenti annak oxigénellátását. Ha hajlamosak vagyunk a fenti tünetek bármelyikére, hatalmas előnnyel járhat ha megtanuljuk megszüntetni a hiperventillációt, helyreállítani légzésünket stresszes helyzetekben. A Buteyko-légzés technikák célja a fent említett túllégzés megszüntetése. Segítségedre leszek a gyakorlatok személyre szabásában, alkalmazásában, így akkor is el fogod tudni sajátítani a tanultakat ha nehézséget okoz a légzésedre való odafigyelés, illetve ha félsz a légszomj érzésétől – amik a pánikrohamoknál is előfordulhatnak.
JELENTKEZEM

Asztma kezelés

Asztma, allergiás rhinitis, köhögés (60 perc)

Magán légzés tréning online, otthonod kényelmében.
Kiváló választás azok számára, akik eredményesen kezelnék és csökkentenék asztmás, illetve allergiás tüneteiket és/vagy bedugult orrukra keresnek megoldást.

Köhögés, zihálás és légszomj jelentős csökkenése, asztmás tünetek hatékonyabb kontrollálása, asztma elleni gyógyszerek szükségességének csökkenése – ezen jótékony hatásokról számolt be 19 olyan klinikai vizsgálat, amely a Buteyko-módszert értékelte az asztma kezelésének szempontjából.
Asztmában szenvedők gyakran tapasztalnak légszomjat, levegőhiányt, amire nagyobb lélegzetvételekkel reagálnak, jellemzően szájon keresztül. Az állapot velejárója a bedugult orr, amelyre szintén a szájlégzés érkezik válaszul. Viszont a szájlégzéssel a tüdőbe juttatott hideg, száraz levegő gyulladást okoz, ami fokozott légzéshez – és így egy ördögi körhöz vezet.
Köhögés során szintén nagyobb mennyiségű levegő jut a légutakba, ami genetikai hajlamtól függően köhögést válthat ki. Amíg Kontroll Szüneted nem éri el a legalább 25 másodperces értéket, tüneteid továbbra is jelen lesznek.
Az asztma, allergia és köhögés kezeléséhez nélkülözhetetlen eszköz a megfelelő légzésminták-, és az orr használatának elsajátítása, ezáltal normalizálva a légzési volument.
JELENTKEZEM

Alvás minőség

Horkolás, alvási apnoé, álmatlanság (60 perc)

Magán légzés tréning online, otthonod kényelmében.
Kiváló választás azok számára, akik javítanának alvásuk minőségén, csökkentenék horkolásuk, valamint alvási apnoéból fakadó tüneteik mértékét.

A szájlégzés csökkenti az alvásminőséget. Az éjjel rendellenesen lélegzőknél nagyobb eséllyel alakul ki horkolás, alvási apnoé, álmatlanság. Csökken a regenerációs képesség, és a memória konszolidáció hatékonysága, ami hosszabb távon kiégéshez, tanulási nehézségekhez, romló egészségi állapothoz vezethet.
JELENTKEZEM

Gyerekek és tinédzserek

Asztma, bedugult orr, szorongás, alvászavar (45 perc)

Jó hangulatú magán légzés tréning online, gyermekek számára.

A 4-18 éves gyermekek számára kialakított program felmérést, légző gyakorlatokat, játékokat tartalmaz. Ezen felül a szülők segédanyagot kapnak gyermekük megfelelő légzésének fejlesztése érdekében. (Kiskorúak esetében szülői / 18+ évet betöltött felnőtt részvétele szükséges a foglalkozás során.)
JELENTKEZEM

Buteyko-légzés program

Egészségfejlesztés a légzés gyógyító erejével (5x60 perc)

Magán Buteyko Clinic légzés program online, otthonod kényelmében. Az 5×60 perces csomag célja túllégzésből adódó tünetek enyhítése és kezelése. Az egyénre szabott program során a résztvevők megértik a helytelen légzésből fakadó problémák okát és hátrányait, és panaszuknak megfelelő célzott gyakorlatok elsajátításával segítséget kapnak állapotuk kontrollálásához, egészségük fejlesztéséhez. A résztvevők kézikönyvet, segédanyagokat kapnak a megszerzett tudás gyakorlásához, elmélyítéséhez.

– Javuló alvásminőség.
– Növekvő koncentráció.
– Jobb stressztűrő képesség.
– Légúti megbetegedések enyhülése.
– Nyugalmi szint növekedése a paraszimpatikus idegrendszer aktiválása által.
– Sejtek oxigénellátásának optimalizálása.
– Tüdő, orr, rekeszizom megfelelő használata.
– Nyugalmi pulzus csökkenése.
– Csökkenő harag és frusztráció.
JELENTKEZÉS
BŐVEBBEN

„A varázslatos légidomár” program

Gyermekek légzésének fejlesztése (5x45 perc)

Jó hangulatú magán Buteyko Clinic légzés program online, gyermekek számára. Az 5×45 perces csomag célja túllégzésből adódó tünetek enyhítése és kezelése. Gyermeke asztmás, allergiás és/vagy gyakran köhög, zihál? Hangosan lélegzik alvás közben? Rémálmai vannak? Bevizel vagy nyálra utaló jeleket hagy az ágyon? Éjszaka sokat forgolódik vagy horkol éjszaka? Visszatartja lélegzetét alvás közben? Fáradtan és/vagy bedugult orral kel reggel? – ha bármelyikre „igen” a válasz, ez a kurzus alkalmas lehet gyermeke számára.
A gyermekek és szülők kézikönyvet, segédanyagokat kapnak a megszerzett tudás gyakorlásához, elmélyítéséhez.

A már 4 éves kortól – szüleikkel együtt – ajánlott program ELŐNYEI:
– Javuló figyelem, és tanulási képesség
– Asztma, köhögés, allergia okozta panaszok csökkenése.
– Szorongás, pánik, érzelmek jobb kezelése
– Nyugodtabb elme
– Helytelen légzés miatt kialakuló arcszerkezeti változások (Adenoid arc) megelőzése, kezelése
– Javuló alvásminőség.
– Megfelelően ellenálló immunrendszer
Ezt pedig mind játékos és a fiatalok számára érthető módon!
JELENTKEZEM

Töltsd le a megfelelő jelentkezési űrlapot, töltsd ki, majd a kitöltött űrlapot elküldve vedd fel velem a kapcsolatot.