Kulcs az intelligens mozgáshoz

KEY TO
SMART
GYMNASTICS

A KSG kifejezetten az idegrendszeri érés folyamatát követi. Rendszert alkotva, lépcsőzetesen modellezi és használja a csecsemő és gyermekkor mozgásmintákat. Ellensúly igyekszik lenni, a mai gyerekeknél, akik már nem nagyon mozognak, keveset futkároznak, nem másznak fára, ellenben sokat ülnek. A szükséges és életkori sajátosságoknak megfelelő mozgás hiányában az idegrendszer érése sem lesz optimális, nem alakulnak ki az idegpályák rendesen így írás, olvasás, beszéd hiányosságok lehetnek.

TÖBBET SZERETNÉK MEGTUDNI

ISMERKEDJ MEG A KEY TO SMART GYMNASTICS-SZEL

A KSG története

Stefanovics József 10 évnyi Alapozó mozgásterapeuta gyakorlata, és napi szintű iskolai munkája, több száz SNI-is gyermekkel kiváló kiindulási alap volt. További olvasmányok és tanulmányok- CK- FMS, SFG Team Leader végzettségek és több mint 30 éves Karate gyakorlás és oktatás segítette mindezt.
Búzás Gábor 10 éves gyógypedagógia és 6 éves óvoda oktatói gyakorlatával egészítette mindezt ki, és 20 éves karate gyakorlással, oktatással.

A KSG ezen kívül alapelveket merít és ötvöz a gyermek jóga, a StrongFirst, az Oxygen Advantage és a DNS rendszerekből. A módszer a tudás ötvözést felhasználva dinamikusan fejlődik, így biztosítva a magasszintű minőséget.

A KSG célja

  • Idegrendszeri érés fejlesztése mozgás és játék által
  • Iskolai érettség elérésének segítése
  • Mozgás minták megerősítése, kimaradt minták megtanulása
  • Nagyobb hiányosságok felmérése – nem megfelelő mozgás és idegrendszeri fejlesztés
  • Későbbi sportmozgások magas szintű előkészítése hobbi-, vagy akár élsportra
  • Az életkornak megfelelő biomotoros képességek egymásra épülő fejlesztése a szenzitív időszakok figyelembevételével
  • Fenti szempontok integrálása gyermekeknek-, kamaszoknak-, illetve felnőtteknek szánt edzésbe: bemelegítés, levezetés, fejlesztés, kondicionálás

ÉRDEKEL?

VEDD FEL VELEM A KAPCSOLATOT

KAPCSOLAT