EGÉSZSÉG
A LÉGZÉS GYÓGYÍTÓ EREJÉVEL

A nagyszerű ember úgy lélegzik, mintha nem is lélegezne.”

 Lao Ce

A legtöbben sokszor megmagyarázhatatlan fizikai tüneteket produkálnak. Orvosról – orvosra járva mégsem találnak enyhülést problémájukra. A felgyorsult élet kihívásai túlzott stresszt rónak ránk, azonban azt nem tanították meg számunkra hogyan vegyük könnyebben az akadályokat és javítsunk életminőségünkön.

Kijelenthető, hogy az emberek többsége túl sokat lélegzik (krónikus hiperventilláció). A túllégzés – a közhiedelemmel ellentétben –csökkenti a szövetekbe jutó oxigén mennyiségét, valamint a véredények és légutak falában található simaizmokat jelentősen összeszűkíti. Ahogy a túlzásba vitt evés, ivás, úgy légzésünk is különféle ártalmakhoz vezet, ha tartósan az optimálistól eltérő szintet éri el.

Tudd meg hogyan tudsz gondoskodni a helyes légzésről nyugalmi-, illetve stresszes körülmények között!

ELSAJÁTÍTOM A BUTEYKO TECHNIKÁT!

NEKIK SEGÍTHET

 • Asztma, köhögés, nehézlégzés, allergia
 • Rhinitis
 • COPD
 • Cisztás fibrózis
 • Álmatlanság, alvási apnoé, horkolás
 • Fokozott stressz, kimerültség, dekoncentráltság, kiégés szindróma
 • Szorongás, pánikroham, depresszió
 • Epilepszia
 • Magasvérnyomás
 • Cukorbetegség
 • ADHD, ADD tünetekben szenvedők

NEKIK AJÁNLOTT

 • Tanárok, előadók, színészek – bárki, aki napja során sokat beszél
 • Gyerekek, tinédzserek – a megfelelő testi és szellemi fejlődés alapja a helyes légzés
 • Gyógytestnevelésre utaltak – a gyógytestnevelés alappillérét jelenti a légzés helyreállítása, oktatása
 • Sportolók (szabadidő, amatőr, hivatásos) – állóképesség, regenerációs- és alkalmazkodóképesség fejlesztése, törzserő fejlesztése
 • …bárkinek, aki javítani szeretne életminőségén!

Az alábbiak közül igaz rád valamelyik?

 • Reggelente gyakran ébredsz száraz szájjal?

 • Bedugult orral ébredsz?

 • Szoktál horkolni?

 • Gyakran hidegek a kezeid, lábaid?

A Buteyko Clinic módszere gyerekek, tinédzserek és felnőttek számára egyaránt megoldást nyújthat az egészség fejlesztésére a légzés optimalizálása által.

A MÓDSZER RÖVID TÖRTÉNELME

Az egészséges légzés nyugalmi helyzetben csendes, nyugodt, rendszeres, az orron keresztül „a hasba” történik és szintre észrevehetetlen.

Dr. Konstantin Pavlovich Buteyko 1946-ban iratkozott be Moszkva első orvosi intézetébe  (később: Lomonoszov Egyetem része), ahol azt a feladatot kapta, hogy betegek légzését figyelje. Észrevette, hogy minél súlyosabbak a páciensek tünetei, légzésük egyre inkább fokozódik, mélyül. A mért adatokból levont következtetések alapján pedig meg tudta állapítani a betegek légzéséből, hogy hány napjuk van még hátra.  Később arra jött rá, hogy bizonyos betegségek a mély légzés következtében fejlődhetnek ki. A szakirodalmat kutatva 200 betegséget talált, melyek mindegyikénél tetten érhető volt a rendellenes légzés.

Személyes motivációját meglévő súlyos magasvérnyomása adta. Magán kísérletezve a légzését csökkentve képes volt enyhíteni tünetein, míg annak fokozásával állapota romlott. A nevéről kapott módszer használatának segítségével végül teljesen meggyógyította magát.

Módszerét több száz orvoson keresztül elért több ezer páciens kezeléséből nyert adatok felhasználásával finomította, amely mára államilag ajánlott gyógykezelésnek minősül oroszországban, angliában és ausztráliában.

A Buteyko Clinic alapítója, Patrick McKeown Buteyko közvetlen tanítványaként tovább fejlesztette a módszert, amely ezáltal már a világ számos pontján elérhető.

BŐVEBBEN

ASZTMA, RHINITIS, COPD,
CISZTÁS FIBRÓZIS

STRESSZ, SZORONGÁS,
PÁNIKROHAM, DEPRESSZIÓ

ÁLMATLANSÁG

ALVÁSI APNOÉ, HORKOLÁS

GYERMEKEK OPTIMÁLIS FEJLŐDÉSE

MAGASVÉRNYOMÁS

BUTEYKO CLINIC

vagy

OXYGEN ADVANTAGE?

BUTEYKO CLINIC

A Buteyko Clinic módszer inkább az egészségre irányul.
Az asztmára, légzőszervi problémákra, alvászavarokra (ideértve az álmatlanságot, horkolást, alvási apnoét), valamint a pánikbetegségre és a szorongásra összpontosít. A módszert azokon túl akik nem érzik jól magukat, viszonylag egészségesek emberek is gyakorolhatják. Gyerekeknek és tinédzsereknek szóló programot is tartalmaz.

OXYGEN ADVANTAGE

Az Oxygen Advantage légzéstechnikái elsősorban az egészséges embereket célozza meg.
A módszer célja a mentális és fizikai teljesítmény javítása, valamint a regeneráció fokozása. Profi és amatőr sportolók körében is nagy népszerűségnek örvend világszerte. Vállalatok dolgozóinak, rendőröknek, katonáknak és sportolóknak szóló programot is tartalmaz.

ALUDJ ÉS ÉREZD JOBBAN MAGAD

A meditáció lenyugtatja az idegrendszeredet, így könnyebben el fogsz tudni aludni és élvezheted a mélyebb alvás előnyeit. Éberebben és több energiával vághatsz neki a napnak.

LÉGY EGÉSZSÉGESEBB

A túl sok stressz meggyengíti az immunrendszert és hatással van az öregedésre. A meditáció segíti az ellenálló képesség kiépítését és a jó közérzetet – csökkenti a fájdalmat és a gyulladásokat és támogatja az immunrendszert.

FEJLESZD A KONCENTRÁCIÓDAT ÉS A MAGABIZTOSSÁGODAT

Tim Ferris (szerző/podcaster/vállalkozó) szerint a sikeres emberek 80%-a meditál. A mindennapi meditáció segít tisztábban gondolkodni, így jobb döntéseket hozhatsz és könnyebben elérheted a céljaidat.

LÉGY BOLDOGABB ÉS KEVÉSBÉ STRESSZES
Az elme követi a légzést. Számtalan kutatás bizonyította, hogy a meditáció csökkenti a mentális és fizikai hatásokat és a pszichológiai stresszt. A stressz hormonok szintje (adrenalin, kortizol) csökken és a „boldogság hormonok” (dopamin, szerotonin) szintje nő.
RENDELD MEG AZ ALÁBBIAKAT A WEBSHOPBAN!

„CSILLIK” kóddal 5% kedvezmény!

MYOTAPE™

BIZTONSÁG, ALVÁS, TUDOMÁNY

Gyerekek és felnőttek körben is hatalmas népszerűségnek örvendő tapasz, amelyet leginkább alváskor ajánlott viselni. A fejlesztője 20 évnyi kutatómunkáját és tapasztalatát tette bele, ami többek között a légzést és alvásminőséget illeti. A MYOTAPE az egyetlen alváshoz használható tapasz, amely nem takarja le a szájat. 3 méretben kapható, így felnőttek és gyerekek számára is kiváló.

SPORTSMASK™

ERŐEDZÉS A LÉGZŐIZMAIDNAK

A SportsMask az Oxygen Advantage fejlesztése. Használható önálló légző gyakorlatokhoz vagy az erőnléti edzés részeként. Tökéletes kiegészítés ha a légző izmaid fejlesztése, vagy légző gyakorlatokkal a magaslati edzés szimulálása a cél. Légy állóképességi vagy erősportoló, profi vagy szenvedélyes amatőr, ha van rekeszizmod akkor neked találták ki.

BUTEYKO ÖV

A TUDATOSABB LÉGZÉSÉRT

Ha tetszik a gondolat, hogy olyan légzés eszközre tehetsz szert, amit akár alváskor is viselhetsz, akkor imádni fogod a Buteyko övet. Kialakításának köszönhetően erőfeszítéstől mentesen csökkenti a légzési volument és segít a lassú, mély, könnyű légzés elérésében éjjel-nappal. Egyszerűen vezesd körbe a derekad/alsó bordáid körül és használd munka közben vagy akár alvás során.

ORRTÁGÍTÓ

EDDZ KEMÉNYEBBEN, FUSS GYORSABBAN, LÉLEGEZZ ÚGY MINT EGY BAJNOK

Ha orrsövény ferdülésed van, bedugult orrod vagy szűk orrnyílásod az orrlégzés nehézséget okozhat. Az orrtágító segíthet, mivel kitágítja az orrjáratot, ezáltal több levegőhöz jutsz az orrodon keresztül. Élvezd az orrlégzés előnyeit sportolás során is.

PULZOXIMÉTER

KÖVESD NYOMON AZ OXIGÉNSZATURÁCIÓT

A Contec pulzoximéter nélkülözhetetlen, jó ár-érték arányú légzést segítő eszköz, amely méri a vér oxigénszaturációját. Független klinikai vizsgálatok által tesztelt, és megbízhatónak értékelt termék. Valós idejű eredményeket mutat a légző technikák során, vagy monitorozza az egészséget COVID-19 betegség alatt.

GYÓGYÍTSD MEG MAGAD

A LÉGZÉSED FEJLSZTÉSÉVEL!

JELENTKEZEK!