KETTLEBELL
ALAPÚ EDZÉS

Üdvözöllek az erő iskolájában!

„Lehetsz bármi, ami csak akarsz. Harcos. Sportoló. Kemény férfi vagy nő, aki kész felvenni a kesztyűt, amit az élet dob neki. Legyél, ami csak lenni akarsz. De légy előbb erős!”

Pavel Tsatsouline

Sokan több évnyi sportolással eltöltött idő után sem érik el kitűzött céljaikat. Habár látszólag mindent megtettek a siker érdekében, mégsem kézzel foghatók az eredmények, így a motiváció fenntartása is egyre nehezebbnek bizonyul. Légy kezdő vagy újra kezdő, amatőr vagy profi sportoló, idős vagy fiatal…

CÉLOD, HOGY:

 • maximalizáld az edzés testsúly-, és zsírcsökkentő hatását?

 • a mindennapi élet során hasznos izomzatot és erőt építs?

 • fizikai munkád során jobban teljesíts, és kevésbé légy fáradékony?

 • gerincbarát módon mozogj, szakértő felügyelet mellett?

 • edzésterv szerint a számodra megfelelő terhelést kapd?

 • szakképzett tanár segítsen célod elérésében?

 • sportágad kiegészítéseként fejlesztenél erőt, robbanékonyságot, állóképességet?

 • ne „csak edzésekre járj”, hanem jobban megismerd magad és tudatosan eddz?

 • közösséghez tartozva új embereket ismerj meg?

IGEN, KI SZERETNÉM PRÓBÁLNI

AZ UTAZÁS CSAK MOST KEZDŐDIK!

KÉSZEN ÁLLSZ?

MINŐSÉG

Elit sportolók, sporttudományi szakemberek és magasan jegyzett gerincspecialisták, gyógytornászok javasolják, és használják rendszerünket.

TECHNIKA

Az eszköz technika és cél nélkül haszontalan. Azonban ezek segítségével jobb mozgású, erősebb, robbanékonyabb és állóképesebb leszel.

KÖZÖSSÉG

Tanulni és gyakorolni járunk az órákra, viszont együtt könnyebben vesszük az akadályokat és jó hangulatban hozzuk ki egymásból a legjobbat!

VAJON KÉPES VAGY RÁ?

HÁT PERSZE!

AZÉRT, MERT…

nem kell, hogy jól mozogj vagy fitt legyél ahhoz, hogy elkezd.

Kezdd el, hogy fitt legyél!

…bár a gyakorlatok megkövetelik a megfelelő végrehajtást, de fokozatosan- és ezáltal könnyebben sajátítod majd el a tanultakat.
…az első lépés a legnehezebb, viszont az edzések nyújtotta inspiráló környezetben könnyebb lesz fenntartanod motivációdat és fejlődésedet egyaránt.
EZ TETSZIK, HOL TUDOM KIPRÓBÁLNI?

GIRJA, AVAGY KETTLEBELL

A kettlebell (oroszul: girja) egy évszázados történettel rendelkező öntöttvas súly, amelyről 1913-ban az orosz Hercules magazin ezt írta: „Nincs még egy sport, ami annyira fejlesztené az izomerőt és a testet, mint a kettlebell sport.”

Előnyei alakjában, viszonylag kis méretében és a használata mögött húzódó rendszerben rejlik.

 • Alakjának és kialakításának köszönhetően eltolt tömegközépponttal rendelkezik, amely fejleszti a test mobilitását, stabilitását és rendkívüli erejét. A gyakorlatok végzése folyamatos erőkifejtést, koordinációt és figyelmet igényel, amelyet a test acélos erővel, fokozott hajlékonysággal, javuló robbanékonysággal és állóképességgel viszonoz.
 • Kis mérete és elképesztő hatékonysága rászolgált az „edzőterem a kezedben” jelzőre, mely hordozható, és szinte minden körülmény közt használható. „Ezzel a kettlebellel a hálószobámban fel tudok készülni a Nemzeti Bajnokságra.” – írta Dan John, világhírű edző
 • A StrongFirstTM (régen RKCTM) az erő iskolája. A világ leg(el)ismertebb kettlebell oktatói rendszerét, Pavel Tsatsouline a Specnaz (orosz különleges erők) egykori kiképzője az USA-ba emigrálva alkotta meg a modern orvostudomány korszerű eredményeinek segítségével. A rendszer ma már bőven több, mint csupán a világhírt jelentő kettlebell (SF Girya – SFG) technikák tárháza– saját testsúlyos (SF Bodyweight – SFB), illetve olimpiai rudas (SF Lifter – SFL) tudásanyag biztosítja az erőfejlesztésben rejlő lehetőségek kiaknázását.
  A képzéseken szigorú követelményeknek kell megfelelniük a leendő oktatóknak, amiről két évente -vizsga megújítással- számot kell adniuk.
  A végzett instruktorok olyan szemléletet és rendszert sajátítanak el, aminek köszönhetően biztonságosan és hatékonyan segíthetik tanítványaikat.

„Az erő az alapja az összes fizikai tulajdonság fejlesztésének.”

Prof. Leonid Matveyev

KÉSZEN ÁLLSZ RÁ, HOGY

CSATLAKOZZ?

IGEN, CSATLAKOZOM