SPORTÁGFÜGGETLEN
TELJESÍTMÉNYMÉRÉS

FUNDAMENTAL
CAPACITY
SCREEN

Az FCS jelképezi azokat a tulajdonságokat, amelyekre minden sportolónak szüksége van: robbanékonyság, gyorsaság, hajlékonyság, testtartás kontroll. Ezen nyers fizikális erőforrásokra alapozva válik elérhetővé a sportteljesítmény. A felmérés révén pontosabb képet kaphatunk arról, hogy milyen programot érdemes követni és milyen minőségeket kell fejleszteni a sport-specifikus sikerek elérése érdekében.

Segítségével mérhetővé válnak azon megváltoztathatatlan fizikális minőségek, melyek nem sport-, vagy tevékenység-specifikusak és már fiatal korban is rendelkezésre állnak. Ezen minőségek feltérképezése révén a problémás területeket már azt megelőzően lehet kezelni, hogy sorra kerülne a készségfejlesztés optimalizálása.

Az egyéni információk felhasználása révén fel tudjuk térképezni a meghatározott csoportokhoz, sportágakhoz és munkakörökhöz kapcsolódóan szükséges mozgásminőségeket.

JELENTKEZEM FELMÉRÉSRE
TÖBBET SZERETNÉK MEGTUDNI

ISMERKEDJ MEG A FUNDAMENTAL CAPACITY SCREEN-NEL

Az FCS jelenti az átmenetet a mozgáskompetencia (FMS) és a specifikus készségfejlesztés (specializált edzés) között, lehetővé téve a mozgásmintabeli problémák, a kapacitásbeli problémák és a készségalapú problémák beazonosítását és kezelését célzott programozás segítségével.

Az erőnlétre és a teljesítményre gyakran tekintünk az edzés és a gyakorlás eredményeként. Azonban a rendszer megalkotóinak mozgással kapcsolatos állandó tanulmányaik során egyértelművé vált, hogy az energiának vannak alapvető megnyilvánulási formái.

Az energiáink jóval a sport-specifikus készségek elsajátítása és fejlesztése előtt is megnyilvánulnak olyan alapvető módokon, amelyek részét képezik a mozgással és a környezetünk felfedezésével kapcsolatos biológiai szükségleteinknek.

HA ENNÉL IS RÉSZLETESEBBEN ÉRDEKEL

AZ FCS ELMÉLETE
AZ FCS TESZTJEI

JELENTKEZZ

FCS FELMÉRÉSRE

JELENTKEZEM