Minősített
funkcionális
erő edző

CERTIFIED
FUNCTIONAL
STRENGTH
COACH

Megfelelő regressziók és progressziók gyakorlatválasztás és edzésprogramozás során. Az alkalmazott gyakorlatok és módszerek magasszintű bemutatása és betanítása. Logikusan felépített edzések a maximális eredményekért, minimalizált sérülési kockázatok mellett. Élsportban és átlag populáció szintjén nap mint nap bizonyítja a fentebb említett tulajdonságokat a világ egyik vezető erő és erőnléti edző módszere.

A CFSC képzésről
A Mike Boyle nevével fémjelzett CFSC 2013-ban azzal a küldetéssel jött létre, hogy forradalmasítsa a fitnesz ipart. A legtöbb képzéssel ellentétben megtanítja és kihívás elé állítja az edzőket a gyakorlatok helyes bemutatásában, betanításában, valamint az egyén aktuális állapotához igazított azonnali logikus és hatékony edzésprogram változtatásban, tervezésében. Utóbbit „Edzői művészet” képességének nevezi, amelyhez gyakorlatban bevált protokollokat kapnak az oktatók, ezzel is kiemelkedve számos rendszer közül. A kor kihívásainak és a technika fejlődésének köszönhetően megújuló rendszer mindig a lehető legmodernebb és leghatékonyabb módszereket tanítva biztosítja helyét az erő és erőnléti edzés piacvezető szereplői között. Az MBSC-t (Mike Boyle Strength & Conditioning) Amerika elsőszámú edzőtermévé választották 2013-ban.

KI AZ A MIKE BOYLE?
ILYEN EDZŐT SZERETNÉK

A TANULÁS NEM ÁLL MEG!

A CFSC-n túl az évek során mélyebben tanulmányoztam Mike Boyle módszereit, aminek eredménye lett az általa tartott további tanfolyamok elvégzése is:

Complete Youth Training

A fiatalok edzését számos tévhit övezi, és az évek során sokat változott. A gyerekek sportja egyre versengőbb, és a hosszútávú fejlesztést megelőzi a korai eredmények hajszolása, ami sokszor nincs szinkronban az egészséggel és az egyén fejlődési ütemével. Megannyi manapság alkalmazott utánpótlás program nem alkalmas (olykor pedig káros) a fiatalok számára. Sokszor a társadalmi nyomás befolyásolja a jószándékú szülőket olyan döntések meghozásában, amely esetleg nem egyezik gyermekeik hosszútávú érdekeivel. Sokat nyerhetünk azonban egy időben megfelelő alapokat kapott gyermekkel, aki így nem csupán kiegyensúlyozottabb sportoló, de egészségesebb emberré is válhat. M.Boyle tudományos alapokkal rendelkező képzése betekintést nyer a korai fejlesztésbe és tartalmazza azokat a kulcs elemeket, amely a szülők és edzők tájékoztatásához szükséges. A képzése során az MBSC-ben használt-, világ élvonalában versenyző sportolóknál alkalmazott módszereket tanítja meg.

Complete Core

Manapság mindenki a „core izmok” edzéséről beszél, de értik is valójában mi is az az ún. „core”, és hogyan fejleszthető? Minden egyes edzői tábor szereti másként értelmezni ezt a fogalmat és a YouTube-on is ezernyi gyakorlatra találsz ezen címszó alatt, így nem csoda, ha elbizonytalanodva érzed magad. M. Boyle eloszlatja a tévképzeteket és egy olyan rendszert mutat be, amely tudományosan megalapozott, és egyben alkalmazható is a mindennapi gyakorlatban. A „Miért?”, „Hogyan?”, „Mit?” kérdésekre ad választ a törzs átfogó edzéséről szóló képzés, amely logikusan egymásra épülő rendszert alkotva biztosítja a témát illető átfogó tudást. A képzése során az MBSC-ben használt-, világ élvonalában versenyző sportolóknál alkalmazott módszereket tanítja meg.

Complete Sports Conditioning

Az állóképesség különböző területeinek fejlesztésére rengeteg módszer található. A különböző sportágak sportolónak erőnléti képzésében a kondicionálás jelenti olykor a legnagyobb eltérést, amely így eltérő módszertant igényel. Sajnos sokan még mindig úgy gondolják, hogy az atléták minden alkalommal végletekig való terhelése jelenti a siker kulcsát. Boyle több, mint 30 éve dolgozik különböző sportágak csapataival és sportolóival, és az így megszerzett tapasztalatával alkotott rendszer biztosítja az atléták fejlődését szolgáló- tudományosan bizonyított módszereit. Nagy hangsúlyt fektet a kondicionálás monitorozására, edzésprogramon és szezonon belüli tervezésére, a kapott értékek kiértékelésére, valamint a sportolók tesztelésére. A képzése során az MBSC-ben használt-, világ élvonalában versenyző sportolóknál alkalmazott módszereket tanítja meg.

Speed Development Master Class

A mesterkurzusban Mike Boyle karrierje 38 éve alatt történt változtatásokat és naprakész információkat mutatja be a gyorsaságfejlesztés területén. Gyakorlati megközelítést kínál csapatsportokhoz és olyan edzőknek, akik gyorsabb sportolókra vágynak. A sebesség összetevői, mint a megfelelő bemelegítés/mechanikai munka, plyometrikus edzés, saját testsúlyos robbanékonyságfejlesztés, időre mért sprintek, ellenállásos robbanékonyság fejlesztés, alsótest erő fejlesztés. Kontextusba helyezi az erőedzést a sprint edzéssel a gyorsaság fejlesztés vonatkozásában. Miért kell egy erőnléti edzőnek másképp gondolkodnia, mint a legtöbb atlétika edzőnek, valamint mi az, amit a legtöbb edző figyelmen kívül hagy, ha gyorsaság fejlesztésről van szó? Mi az opimális terhelés a sérülési kockázatok minimalizálására? Többek között ezekre ad választ az MBSC-nél használt-, világ élvonalában versenyző sportolóknál alkalmazott módszer.

ÉRDEKEL?

VEDD FEL VELEM A KAPCSOLATOT

KAPCSOLAT